Η Google εξαγόρασε την Titan Aerospace για κατασκευή ηλιακών drones και υποστήριξη του Project Loon

titan-aerospace

Επάνω που πιστέψαμε ότι η Titan Aerospace (κατασκευάστρια drones) θα κατέληγε στα χέρια της Facebook για την υποστήριξη του προγράμματος Internet.org, η Google ανακοίνωσε επίσημα εχθές ότι προχώρησε στην εξαγορά της χωρίς, ωστόσο, να γίνει γνωστό το ποσό της συμφωνίας.

Τα drones της Titan Aerospace ξεχωρίζουν επειδή έχουν τη δυνατότητα να "πετούν" σε πολύ μεγάλο ύψος και τροφοδοτούνται από ηλιακά panels, με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η αιώρηση τους για χρόνια (το βράδυ χρησιμοποιούν μπαταρίες που φορτίζουν από τον Ήλιο).

Τώρα, οι λόγοι για τους οποίους προέβη η Google σε αυτήν την εξαγορά είναι προφανώς για να στηρίξει τη χαρτογράφηση της υπηρεσίας Google Maps (πιθανή και η παρακολούθηση διαδρομών σε πραγματικό χρόνο για έκτακτα εμπόδια, καιρικές συνθήκες κλπ.), αλλά το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στην υποστήριξη του Project Loon για την παροχή Internet σε απομακρυσμένες περιοχές με αερόστατα (ή drones πλέον).

Στην ιστοσελίδα της Titan Aerospace αναφέρεται ότι τα drones της μπορούν να παρέχουν ταχύτητα Internet 1Gbps χάριν σε ειδικό εξοπλισμό, ενώ η μαζική παραγωγή τους μπορεί να ξεκινήσει μέσα στο 2015. Άρα, με την κατάλληλη ώθηση από τη Google μπορούμε να ποντάρουμε σε μεγαλύτερες ταχύτητες και ποιοτικότερες κατασκευές.

Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος, αφού δε λείπουν οι ανησυχίες για την εξάπλωση της Google σε τέτοιο βαθμό που να μπορεί να ελέγχει τα πάντα από παντού. Εσείς τι λέτε;

[via]

Loading