IBM

Η Google εξαγόρασε 217 πατέντες της IBM για την προστασία των Android και Google+

Google IBM

Μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις της περασμένης χρονιάς ήταν η εξαγορά της Motorola από τη Google έναντι $12.5 δισ., κίνηση που έγινε περισσότερο για την απόκτηση των περίπου 24.000 πατεντών της πρώτης (συμπεριλαμβάνονται οι υπό εξέταση) με στόχο την προστασία του λειτουργικού συστήματος Android από τις συνεχείς δικαστικές διαμάχες.

Τώρα, η Google προχώρησε στην εξαγορά 217 πατεντών της IBM στις οποίες καλύπτονται αρκετοί τομείς τεχνολογίας, αλλά χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής αυτές που αναφέρονται στο "computer phone", στην παρακολούθηση ιστοσελίδων σε smartphone, στο NFC chip, στην ανταλλαγή εφαρμογών μεταξύ smartphones, και το κυριότερο, αυτή που αναφέρεται στη "χρήση σημασιολογικών δικτύων για την ανάπτυξη κοινωνικού δικτύου".

Σύμφωνα με το Mashable, η πατέντα αφορά την αλγοριθμική ανάλυση των ευρύτερων κύκλων ενός χρήστη (φίλοι φίλων κλπ.) για την αναζήτηση των κατάλληλων ανθρώπων ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους.

Για παράδειγμα, εάν ο χρήστης του Google+ αναζητά κάποιον σχετικό με πωλήσεις βιβλίων στο δίκτυο του, τότε θα γίνεται μια ανάλυση με βάση τα posts των άλλων χρηστών στον ευρύτερο κύκλο του και θα εμφανίζονται όσοι πληρούν τα κριτήρια.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Google ενισχύει το οπλοστάσιο της από την IBM, αφού είχε εξαγοράσει περίπου 10.000 πατέντες τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποδεικνύοντας ότι θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τα προϊόντα της στον "θερμοπυρηνικό πόλεμο" με την Apple.

Loading