Η Google αγοράζει πατέντες για modular smartphones από τη Modu

Το 2008 υπήρχε μια ισραηλινή εταιρεία με την επωνυμία Modu που ακολουθούσε δική της προσέγγιση στον κόσμο του σχεδιασμού smartphones. Αντί να κατασκευάσει ένα απλό smartphone, η βασική ιδέα της Modu ήταν η κατασκευή ενός μικροσκοπικού "κινητού" που θα μπορούσε να τοποθετείται σε διαφορετικές "θήκες", το Modu T, οι οποίες θα του έδιναν διαφορετικό σχήμα και λειτουργίες ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη.

Modu Phone & Jacket

Έτσι, σε αντίθεση με τα άλλα smartphones που τα αλλάζεις συνήθως κάθε 2-3 χρόνια, αυτό θα μπορούσες να το κρατήσεις και να αλλάζεις μόνο τις θήκες με την πάροδο του χρόνου ή να αγοράσεις διαφορετικές θήκες για διαφορετικές περιστάσεις (π.χ. μια με μεγάλη touchscreen οθόνη για παιχνίδια και μια απλή με μεγάλη αυτονομία μπαταρίας για τη δουλειά.) Είχε ακουστεί μέχρι και η ιδέα να ενσωματώνεται μέσα σε laptop για να του παρέχει 3G Internet.

Ωστόσο, τα πράγματα δε πήγαν και πολύ καλά, με τη Modu να έχει βάλει «λουκέτο» λόγω έλλειψης χρημάτων από τον περασμένο Ιανουάριο. Στο σημείο αυτό εμφανίστηκε η Google η οποία αγόρασε το portfolio των πατεντών της Modu έναντι 4.9 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να καλυφθούν τα χρέη της Modu και να πληρωθεί το πρώην προσωπικό της, προσθέτοντας παράλληλα στην πνευματική ιδιοκτησία της Google μερικές νέες πατέντες.

Τι σκοπεύει όμως να κάνει η Google με τις πατέντες αυτές; Χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες, είναι αρκετά πιθανό η απόκτηση τους να σχετίζεται με το σχεδιασμό modular τηλεφώνων ή την επικοινωνία μεταξύ των συσκευών. Θα μπορούσε ένα Nexus να έχει τέτοιες λειτουργίες και χαρακτηριστικά στο μέλλον; Διαφορετικά, η Google πιθανώς να έχει εντοπίσει μερικά «διαμάντια» στις πατέντες αυτές και να τα κρατάει με σκοπό να τα αξιοποιήσει μελλοντικά στον ανταγωνισμό της με τις άλλες εταιρείες.

[πηγή BGR]
Loading