H Google εξαγοράζει την εφαρμογή φωτογραφιών Snapseed ως απάντηση στη συνεργασία Facebook-Instagram

Η Google έχει επενδύσει πολλά στο Google+ και όπως φαίνεται είναι διατεθειμένη να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να ανταγωνιστεί το Facebook.

Σε μια ακόμα προσπάθεια να ενισχύσει το κοινωνικό του δίκτυο, ο κολοσσός της αναζήτησης ανακοίνωσε την εξαγορά της Nik Software, της γερμανικής εταιρείας που βρίσκεται πίσω από τη δημοφιλή εφαρμογή φωτογραφιών για iOS, Snapseed, ή με άλλα λόγια τον ανταγωνιστή του Instagram.

Να σημειώσουμε ότι μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας τo Snapseed κατόρθωσε να συγκεντρώσει περισσότερους από 9 εκατομμύρια χρήστες και να αναδειχτεί 'iPad App of The Year' για το 2011. Εξαιτίας της τεράστιας επιτυχίας του, η εταιρεία προχώρησε στην ανάπτυξη software για Mac και Windows ενώ ήδη βρίσκεται στα σκαριά και εφαρμογή για Android.

Οι λόγοι που οδήγησαν τη Google στην εξαγορά της εταιρείας είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαροι: Η Facebook εξαγόρασε το Instragram -ή με άλλα λόγια το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο εξαγοράσε τη δημοφιλέστερη εφαρμογή φωτογραφιών- και αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για τη Google να απαντήσει. Το αν η κίνηση αυτή της επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα ή όχι θα φανεί στο μέλλον...

[via The Verge]

Loading