Google: Όλη η αλήθεια πίσω από τη διαφήμιση ναρκωτικών και παράνομων εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Στο παρελθόν η Google έχει διαφημίσει παράνομες ιστοσελίδες πώλησης ναρκωτικών, πλαστών διαβατηρίων και μη εξουσιοδοτημένων εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Το αποτέλεσμα ήταν τον περασμένο Αύγουστο ο κολοσσός της αναζήτησης να χάσει περίπου €400 εκατομμύρια από τα συνολικά κέρδη του και να αναγκαστεί να απομακρύνει όλες αυτές τις διαφημίσεις έπειτα από αίτημα των αστυνομικών αρχών. Ωστόσο, η Google παραδέχεται ότι έχει βγάλει χρήματα από τις εν λόγω διαφημίσεις, τα οποία, μάλιστα, σκοπεύει και να κρατήσει...

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η ιστοσελίδα LiveOlympicTickets που βρισκόταν ανάμεσα στις διαφημίσεις της Google για αρκετό καιρό, παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων και συνεπώς η δράση της είναι παράνομη.

Κάθε φορά που κάποιος πελάτης επικοινωνούσε με τη Google για να παραπονεθεί, η απάντηση της εταιρείας ήταν ότι η ίδια δε φέρει καμία ευθύνη για τις ιστοσελίδες που διαφημίζει. Τελικά, το LiveOlympicTickets παρέμεινε στα sponsored links της κορυφαίας μηχανής αναζήτησης στον κόσμο για περισσότερο από μια εβδομάδα μέχρι που η Scotland Yard της ζήτησε να την κατεβάσει.

Σύμφωνα με τη Google, το φιλτράρισμα των διαφημίσεων γίνεται βάσει συγκεκριμένων λέξεων που φανερώνουν παράνομη δραστηριότητα και δεν απομακρύνονται αυτόματα παρά μόνο μετά από έλεγχο και αν βρεθεί ότι παραβιάζουν την πολιτική διαφημίσεων της Google.

Άλλωστε, αν αναλογιστούμε ότι η Google χρεώνει τις 'sponsored' διαφημίσεις με τιμές που πολλές φορές ξεπερνούν τα €30 per click, δεν είναι δύσκολο να κατανοήσουμε ότι αποτελεί μια βασικότατη πηγή εσόδων για την εταιρεία που προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο...

[πηγή dailymail]
Loading