Το Google+ επιτρέπει πλέον και επίσημα τα ψευδώνυμα

Στο ξεκίνημα του Google+ σίγουρα θα θυμάστε την αυστηρότατη πολιτική που επέλεξε να ακολουθήσει η Google πάνω στο θέμα των ψευδωνύμων. Μη επιτρέποντας στους χρήστες να εμφανίζονται στο κοινωνικό δίκτυο με οποιοδήποτε άλλο όνομα πέραν του πραγματικού τους, όπως ήταν λογικό κι επόμενο δεν άργησαν να προκληθούν έντονες αντιδράσεις.

Το αποτέλεσμα ήταν τον περασμένο Οκτώβριο η Google να επανεξετάσει το ζήτημα με πιο ανοιχτό μυαλό και τώρα να ανακοινώνει ότι επιτρέπει πλέον και επίσημα τη χρήση ψευδωνύμων.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, έπειτα από εκτενή έρευνα προέκυψε ότι το 60% των χρηστών του Google+ θέλει να χρησιμοποιεί nicknames (σαν δεύτερα ονόματα εκτός των πραγματικών), το 20% χρησιμοποιεί το κοινωνικό δίκτυο για επαγγελματικούς λόγους και συνεπώς θέλει το πραγματικό του όνομα και το 20% θέλει να χρησιμοποιεί ψευδώνυμα. Από αυτούς μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 0.1% συμφωνούσε με την πολιτική της Google για χρήση αποκλειστικά και μόνο των πραγματικών ονομάτων.

Αν θέλετε να προσθέσετε ένα nickname στο προφίλ σας, πηγαίνετε πολύ απλά στο προφίλ σας επιλέγετε 'Edit Profile', πατάτε πάνω στο όνομα σας και επιλέγετε More Options. Από εκεί μπορείτε να προσθέσετε το παρατσούκλι σας, το όνομά σας στα ελληνικά/αγγλικά ή οτιδήποτε άλλο θέλετε. Ωστόσο, φροντίστε να είστε προσεκτικοί γιατί άπαξ και αλλάξετε, θα πρέπει να κρατήσετε το νέο σας όνομα για τους επόμενους τρεις μήνες.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στη Google ότι για ακόμα μια φορά φαίνεται εισακούει τα παράπονα και τις επιθυμίες των χρηστών του κοινωνικού δικτύου και να προσπαθεί για το καλύτερο...

[πηγή google+] []
Loading