Google API Console: Η νέα υπηρεσία για προγραμματιστές και όχι μόνο!

Εάν είστε από τους προγραμματιστές που χρησιμοποιούν αρκετά τα Google APIs, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στην τελευταία δημιουργία της εταιρίας, την υπηρεσία Google API console, όπου βρίσκονται οργανωμένα όλα τα APIs της εταιρίας για καλύτερη και ευκολότερη διαχείριση στη δημιουργία εφαρμογών και ιστοσελίδων.

Μπορείτε να εισέλθετε στην API console με το λογαριασμό σας και να αποθηκεύετε δεδομένα από τα projects σας, ενώ σε περίπτωση που εργάζεστε σε ομάδα, μπορείτε να έχουν πρόσβαση όλα τα μέλη της ομάδας, όπως ακριβώς γίνεται στην υπηρεσία Google Docs.

Η κονσόλα σας βοηθά επίσης να ελέγχετε βήμα προς βήμα τον κώδικα, τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται από άλλα μέλη της ομάδας, ενώ σας παρέχει στατιστικά στοιχεία σχετικά με την εφαρμογή ή την ιστοσελίδα σας.

Αυτή τη στιγμή η API console υποστηρίζει αρκετά Google APIs (Buzz, Translate, Custom Search κ.ά) και θα προστεθούν περισσότερα σύντομα. Αν δε βαριέστε μπορείτε να δείτε το παρακάτω ωριαίο video σχετικά με τη δημιουργία των Google APIs.

[πηγή Google]
Loading