ARCore: Η Google φέρνει την επαυξημένη πραγματικότητα σε εκατομμύρια Android smartphones [Video]

Η απάντηση της Google στην πλατφόρμα ARKit της Apple έχει όνομα και λέγεται ARCore. Πρόκειται για μια παραλλαγή του Project Tango, η οποία φέρνει την επαυξημένη πραγματικότητα σε εκατομμύρια Android smartphones που δεν διαθέτουν όλους τους αισθητήρες Tango. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια εμπειρία AR για τα "κανονικά smartphones".

Το ARCore είναι μια πλατφόρμα ανάπτυξης υλικού επαυξημένης πραγματικότητας (AR SDK) που εκμεταλλεύεται την κάμερα και τους υπόλοιπους αισθητήρες του smartphone για να προσθέσει στοιχεία επαυξημένης πραγματικότητας στο περιβάλλον του χρήστη και σε πραγματικό χρόνο.

Υποστηρίζεται από smartphones με λειτουργικό σύστημα Android 7.0 Nougat ή μεταγενέστερο και από σήμερα κυκλοφορεί υλικό για τα Samsung Galaxy S8 και τα Pixel smartphones της Google. Πολύ σύντομα θα προστεθούν συσκευές από τις Huawei, LG και άλλους μεγάλους κατασκευαστές.

Σημειώστε ότι την πλατφόρμα ARCore στηρίζουν ήδη οι κοινότητες Unity, Unreal Engine και Niantic (δημιουργός του Pokémon Go), αλλά και οι web browsers.

[Google]

Loading