H Google ζητά το κατέβασμα της εφαρμογής YouTube για Windows Phone λόγω της απουσίας διαφημίσεων

gsmarena_001

Πριν από λίγο καιρό οι χρήστες Windows Phone συσκευών υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά την επίσημη εφαρμογή του YouTube αφού μέχρι πρότινος η διαθέσιμη "εφαρμογή" αποτελούσε απλά ένα link για το mobile site της υπηρεσίας.

Ωστόσο η απουσία διαφημίσεων από την εφαρμογή (τις οποίες η Microsoft έχει απενεργοποιήσει) φαίνεται να έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τη Google, η οποία μέσω επιστολής που απέστειλε στην τελευταία της ζητά να την κατεβάσει από το Windows Phone Store μέχρι τις 22 Μαϊου 2013.

H απάντηση της Microsoft έχει ως εξής:

"Το YouTube αποτελεί σταθερά μια από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές για smartphones, αλλά η Google αρνήθηκε να δουλέψει μαζί μας για την ανάπτυξη εφαρμογής στο ίδιο επίπεδο με τις υπόλοιπες πλατφόρμες. Από τη στιγμή που αναβαθμίσαμε την εφαρμογή του YouTube για να παρέχουμε ανάλογη εμπειρία στους χρήστες μας, τα σχόλια που λαμβάνουμε είναι πολύ θετικά. Θα χαρούμε πολύ να συμπεριλάβουμε διαφημίσεις στην εφαρμογή αλλά θα πρέπει η Google να μας παρέχει πρόσβαση στα απαραίτητα APIs. Ανυπομονούμε να λύσουμε το ζήτημα άμεσα μαζί με τη Google για την αμοιβαία ικανοποίηση των χρηστών μας. "

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν η Microsoft έχει κατηγορήσει τη Google για χρήση μονοπωλιακών πρακτικών και σκόπιμο σαμποτάζ κατά του Windows Phone.

[via]
Loading