Google Assistant: Το σύστημα φωνητικών εντολών της Google έρχεται τα τέλη του 2012

Εδώ και καιρό, φήμες θέλουν τη Google να εργάζεται πάνω στο δικό της σύστημα φωνητικών εντολών για Android με κωδική ονομασία Majel. Τελικά, πρόσφατες πηγές αναφέρουν ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων, η Android εκδοχή του Siri θα κάνει την εμφάνιση της περί τα τέλη του έτους όχι ως Majel αλλά ως 'Google Assistant'.

Όπως είδαμε, η υπηρεσία θα αποτελεί επέκταση των τωρινών Voice Actions κάνοντας χρήση της φυσικής γλώσσας. Ωστόσο, η προσέγγιση της Google θα είναι παρόμοια με αυτή του Star Trek, πορσποιούμενη υπολογιστή που μιλάει και όχι άνθρωπο. Μάλιστα, η εταιρεία σκοπεύει να παρέχει ένα αρκετά πιο ολοκληρωμένο εργαλείο από το Siri. Πιο συγκεκριμένα, ο Google Assistant:

  • Θα μεταφέρει την ανθρώπινη γνώση σε μια μορφή που να μπορεί να καταλαβαίνει ο υπολογιστής.
  • Θα είναι αρκετά προσωποποιημένη, συγκεντρώνοντας στοιχεία για το χρήστη μέσω των υπηρεσιών της Google
  • Θα αποτελεί ένα φωνητικό σύστημα με κύριο στόχο την επίτευξη στόχων στην πραγματική ζωή και όχι τόσο την παροχή αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Μετά την αρχική κυκλοφορία του, δεν αποκλείεται να το δούμε να μετατρέπεται σε open-source, προκειμένου όσο το δυνατόν περισσότεροι developers από όλο τον κόσμο να συνεισφέρουν στην τελειοποίησή του. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν λογικά στο ετήσιο συνέδριο Google I/O 2012 που θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι.

[πηγή techcrunch]
Loading