Google Babble: Το ενοποιημένο σύστημα messaging που θα ανταγωνιστεί το iMessage (;)

Σύμφωνα με μερικές αρκετά ενδιαφέρουσες φήμες η Google πρόκειται να κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα στην ενοποίηση όλων των τρόπων επικοινωνίας υπό μία ενιαία υπηρεσία με το κωδικό (;) όνομα 'Babble'. Ομολογουμένως, η εταιρεία προσφέρει μια πληθώρα υπηρεσιών για την επικοινωνία μεταξύ των χρηστών: Google Talk, Hangout, Voice, Messenger, Chat for Drive, Google Talk για G+ που δεν συνεργάζονται καθόλου μεταξύ τους.

Αυτό είναι πρόβλημα για την εταιρεία που εκτός από τις τεχνικές δυσκολίες θα πρέπει να αντιμετωπίσει και την εκ νέου εκπαίδευση των χρηστών στο νέο σύστημα επικοινωνίας, εφόσον, βέβαια, οι πληροφορίες αληθεύουν. Με το Babble θα μπορείτε να μοιράζεστε φωτογραφίες, να ξεκινήσετε Hangouts κτλπ που θα συγχρονίζονται σε όλες τις υπηρεσίες της Google σε ένα παράθυρο συζητήσεων!

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση για το Babble ούτε κάποιο χρονικό πλαίσιο για την κυκλοφορία του αλλά πιθανόν η εταιρεία να το παρουσιάσει κατά τη διάρκεια του φετινού Google I/O (15 με 17 Μαΐου).

Με το Babble η Google θα μπορέσει, επιτέλους, να ανταγωνιστεί το δημοφιλές iMessage της Apple που επιτρέπει στους χρήστες συμβατών iOS και OS X συσκευών να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω Internet με εφαρμογή που είναι ενσωματωμένη στο λειτουργικό σύστημα. Το Babble θα είναι δυνητικά ανώτερο καθώς θα επιτρέπει και βιντεοκλήσεις σε ένα ενιαίο παράθυρο κάτι που το iMessage δεν υποστηρίζει από μόνο του αλλά προσφέρεται μέσω FaceTime.

[via Geek]

Loading