Η Google αποσύρει όλες τις Android εφαρμογές μπλοκαρίσματος διαφήμισεων από το Google Play

BanHammer

Όσοι είστε κάτοχοι συσκευών Android πιθανότατα γνωρίζετε ότι κυκλοφορούν εφαρμογές για το μπλοκάρισμα των διαφημίσεων στις υπόλοιπες δωρεάν εφαρμογές του Google Play (π.χ. Adblock, Adaway, Adfree κλπ.). Τελικά, μετά από αρκετούς μήνες παρουσίας τους στο online κατάστημα, η Google αποφάσισε ότι παραβιάζουν τους Όρους Χρήσης και τις απέσυρε όλες με μιας.

Η αλήθεια είναι ότι ήταν θέμα χρόνου να ληφθεί μια τέτοια απόφαση, αφού η Google είχε δείξει τις προθέσεις της ήδη από την κυκλοφορία της έκδοσης Android 4.2.2 Jelly Bean, η οποία φέρνει αρκετούς περιορισμούς για τη χρήση τέτοιων εφαρμογών. Ως γνωστόν, τα έσοδα από τις in-app διαφημίσεις είναι τεράστια και χρηματοδοτουν τόσο τη Google, όσο και τους developers που προσφέρουν τις εφαρμογές τους δωρεάν.

[via AndroidPolice]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Android, Google, Software and tagged . Bookmark the permalink.
  • Alex

    Δεν έχουν άδικο. Για να έχεις μια καλή τζάμπα εφαρμογή πρέπει να έχεις και τις διαφημίσεις για να έχει ένα κέρδος ο developer, διαφορετικά την αγοράζεις και τέλος. Ή κάνεις root και βάζεις black market και δεν σε νοιάζει. Θα μπορούσαν βέβαια και αυτοί να τις αλλάξουν και να κόβουν τις διαφημίσεις μόνο στους browser και όχι στις εφαρμογές.