H Google εξαγοράζει την Nest για $3.2 δις μετρητά

Nest

Σε σημαντική εξαγορά προχώρησε η Google ανακοινώνοντας συμφωνία με την Nest Labs για το ποσό των $3.2 δις σε μετρητά. Η Nest είναι γνωστή για τον περίφημο έξυπνο θερμοστάτη της, o οποίος μαθαίνει τις συνήθειές σας και προσαρμόζει αυτόματα τη θερμοκρασία του σπιτιού. Έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλής από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2011.

Ο ιδρυτής της Nest είναι ο Tony Fadell, γνωστός σε πολλούς ως ο «πατέρας» του iPod, εργάζεται ήδη στο επόμενο προϊόν της εταιρείας, ένα έξυπνο σύστημα ανίχνευσης καπνού για το σπίτι. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ερχόμαστε στην Google», δήλωσε ο Fadell. «Με την υποστήριξή τους η Nest θα είναι γίνει ένα ακόμα καλύτερο μέρος για να δημιουργήσουμε απλές συσκευές που θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή στο σπίτι και θα έχουν ένα θετικό αντίκτυπο στον κόσμο».

Είχαμε μάθει για το ενδιαφέρον της Google στους θερμοστάτες πριν λίγες βδομάδες με το EnergySense. To σίγουρο είναι ότι δεδομένων των πρόσφατων εξαγορών της εταιρείας στο χώρο των αυτοματοποιημένων συσκευών και ρομπότ τα επόμενα χρόνια θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. H Nest θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό την ηγεσία του Tony Fadell ως ξεχωριστό τμήμα με το που θα εγκριθεί η εξαγορά μέσα στους επόμενους μήνες από τις ρυθμιστικές αρχές.

[via Google]

Loading