Πρώτος σε χρήση παγκοσμίως ο Google Chrome σύμφωνα με έρευνα

google chrome

Σύμφωνα με την Statcounter ο Chrome της Google είναι για πρώτη φορά πρώτος σε χρήση παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, για την βδομάδα του Μαΐου μεταξύ 14 και 20 του μηνός ο Chrome σημείωσε για πρώτη φορά πρωτιά για εφτά συνεχόμενες μέρες.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε και τα δημογραφικά χαρακτηριστικά της χρήσης browser αφού για παράδειγμα στην Ευρώπη ο  Firefox είναι παραδοσιακά πρώτος στη χρήση με τους Chrome και IE να βρίσκονται στη διαφορά ενός πόντου. Στην Ωκεανία από την άλλη ο Internet Explorer κατέχει την πρωτιά με τον Chrome να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Σε συγκεκριμένες χώρες, μάλιστα, τα νούμερα είναι ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Για παράδειγμα, στην Ιαπωνία ο Interner Explorer κατέχει την πρώτη θέση με πάνω από 50 τοις εκατό μερίδιο ενώ σε Κίνακ αι Νότια Κορέα ο IE είναι υπεύθυνος για τα τρία τέταρτα της κίνησης στο Internet. Στη Νότια Αμερική ο Chrome έχει περίπου το 50 τοις εκατό της αγοράς ενώ είναι μπροστά και στην Ινδία.

Συμπερασματικά, παρόλο που ο Chrome είναι πρώτος παγκοσμίως βλέπουμε ότι σε  συγκεκριμένες περιοχές ο Internet Explorer έχει με μεγάλη διαφορά την πρώτη θέση. Σε κάθε περίπτωση η τάση έχει διαμορφωθεί ξεκάθαρα με τον Chrome να ανεβαίνει συνεχώς.

[via TheVerge]

Loading