Google Contributor: Τώρα μπορείς να πληρώνεις συνδρομή για να μη βλέπεις διαφημίσεις σε ιστοσελίδες

google_contributor

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι περισσότεροι χρήστες βρίσκουν ενοχλητικές τις διαφημίσεις που συναντούν στο Internet, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι η παρουσία τους είναι αναγκαίο κακό, καθώς αποτελούν σχεδόν αποκλειστικά την πηγή εσόδων για τις ιστοσελίδες, ενώ παραμένουν η κύρια πηγή εσόδων και για τη Google.

Παρόλα αυτά, η Google αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα κοινωνικό πείραμα προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να πληρώνουν συνδρομή για να μη βλέπουν διαφημίσεις σε ορισμένες ιστοσελίδες. Το πείραμα ονομάζεται Contributor και περιλαμβάνει τις ιστοσελίδες Mashable, WikiHow, Imgur, The Onion, Urban Dictionary και Science Daily.

Οι χρήστες μπορούν να πληρώνουν $1, $2 ή $3 μηνιαίως και ένα ποσοστό αυτών των χρημάτων θα πηγαίνει απευθείας στους ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας (κρατά ποσοστό και η Google). Μετά την πληρωμή της συνδρομής θα εξαφανίζονται οι διαφημίσεις και στη θέση τους θα βλέπουν κενά κουτιά, καθώς και ένα ευχαριστήριο μήνυμα.

Να σημειωθεί ότι "χάνονται" μόνο οι Google Ads. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι υπόλοιπες διαφημίσεις από άλλες πλατφόρμες θα εμφανίζονται κανονικά. Επίσης, δεν υπάρχει καμία διαφορά αν πληρώσεις $1 ή $3. Απλά αυξάνεται η στήριξη που δίνεις στις ιστοσελίδες.

Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν adblockers, ωστόσο, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει το κοινό στο πείραμα της Google και αν τελικά βρεθεί ένας διαφορετικός τρόπος εισροής χρημάτων για τις ιστοσελίδες, ανάλογα με το πόσο ικανοποιημένους αφήνουν τους επισκέπτες τους.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.

Loading