Η Google έγινε η πρώτη ξένη εταιρεία με διαδικτυακή παρουσία στην Κούβα

Ο Barack Obama το είχε προαναγγείλει πέρυσι το Μάρτιο και πλέον είναι γεγονός. Η Google συνεργάζεται με την ETECSA, τον εθνικό πάροχο τηλεπικοινωνιών της Κούβας για να στήσει δίκτυο οπτικό ινών και WiFi spots έτσι ώστε να καταστήσουν σημαντικά ευκολότερη την πρόσβαση στο Internet στην μέχρι πρόσφατα αποκλεισμένη χώρα. Με αυτόν τον τρόπο, η Google γίνεται η πρώτη ξένη εταιρεία που έχει επίσημη διαδικτυακή παρουσία στην Κούβα.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι η Google είχε κάνει τα πρώτα της βήματα στην Κούβα από το 2014, όταν κυκλοφόρησε έκδοση του Chrome browser. Από σήμερα, όμως, ανοίγουν οι servers της εταιρείας ως μέρος του GGC (Google Global Cache), ένα παγκόσμιο δίκτυο που αποθηκεύει τοπικά το πιο δημοφιλές περιεχόμενο για γρηγορότερη πρόσβαση. Πιθανότατα σύντομα θα έχουμε και επέκταση των δημοσίων WiFi spots, καθώς σήμερα είναι μόλις 240 σημεία σε όλη τη χώρα.

Το πρώτο βήμα έγινε, λοιπόν, και σύντομα αναμένεται ότι θα "εισβάλουν" στην Κούβα και οι υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις (Facebook, Microsoft, Amazon κλπ.).

[via]

Loading