Google Deep Shot, το σύστημα μεταφοράς εφαρμογών από υπολογιστή σε smartphone μέσω κάμερας!

Ο Tsung-Hsiang Chang, ένας εκπαιδευόμενος της Google και πτυχιούχος του MIT, δημιούργησε ένα πανέξυπνο σύστημα μεταφοράς ανοικτών εφαρμογών από τον υπολογιστή στο smartphone, απλά φωτογραφίζοντας την οθόνη του υπολογιστή με την κάμερα του!

Google Deep Shot

Το σύστημα Deep Shot "εξαναγκάζει" το smartphone να εκκινήσει αυτόματα την ίδια εφαρμογή στην ίδια ακριβώς κατάσταση, ενώ η διαδικασία μπορεί να γίνει και ανάποδα, από το smartphone στον υπολογιστή, με το παράθυρο της εφαρμογής να προσαρμόζεται αυτόματα στην οθόνη του υπολογιστή.

"Συνήθως απαιτούνται άλλες διαδικασίες για τη μεταφορά δεδομένων ή τον συγχρονισμό δύο συσκευών, όπως ένα καλώδιο USB ή άνοιγμα του iTunes, ωστόσο, μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι ένα μικρό κομμάτι πληροφορίας"

Η τεχνολογία του Deep Shot αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της Google, οπότε τα δικαιώματα ανήκουν σε αυτήν, με τον Chang να πιστεύει ότι σύντομα θα τη χρησιμοποιήσει στα προϊόντα της.

Επιπλέον, αυτή τη στιγμή λειτουργεί ικανοποιητικά με εφαρμογές όπως Google Maps και Yelp, ενώ μπορεί να επεκταθεί σε οποιαδήποτε web εφαρμογή δηλώνει την κατάσταση της χρησιμοποιώντας το standard format URI (Uniform Resource Identifier).

Η οπτική αναγνώριση της εφαρμογής γίνεται από ήδη υπάρχοντες αλγόριθμους και στη συνέχεια επακολουθεί εκκίνηση του λογισμικού Deep Shot που αναμεταδίδει το ανάλογο URI.

Τέλος, επειδή τα URIs είναι προκαθορισμένοι κώδικες, το σύστημα Deep Shot μπορεί να λειτουργήσει και μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών, π.χ. μεταδίδοντας πληροφορίες από μία εφαρμογή maps ενός υπολογιστή, σε μια διαφορετική ενός smartphone!

[πηγή Physorg]
Loading