Ενσωμάτωση password generator σύντομα στον Google Chrome

Μία από τις σημαντικότερες διαδικασίες για την ασφαλή πλοήγηση στο Internet και την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων είναι η επιλογή ισχυρών passwords. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα αρκετοί προτιμούν συνδυασμούς που θυμούνται εύκολα ή χρησιμοποιούν (κακώς) το ίδιο password για κάθε διαφορετική υπηρεσία.

Google Chrome Password Generator Example

Γι' αυτό το λόγο, η Google ετοιμάζει μια νέα λειτουργία για τον Google Chrome browser, η οποία θα ενσωματωθεί σε κάποια από τις επόμενες εκδόσεις, και δεν είναι άλλο από έναν password manager που δημιουργεί αυτόματα ισχυρά passwords και τα προτείνει στον χρήστη.

Κάθε φορά που ο χρήστης θα επισκέπτεται μία ιστοσελίδα όπου απαιτείται να δημιουργήσει λογαριασμό με νέο username ή password, τότε θα μπορεί είτε να γράψει κάτι δικό του είτε να επιλέξει αυτό που προτείνει ο password manager.

Τα passwords που παράγονται εκείνη τη στιγμή, αποτελούνται από συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και χαρακτήρων, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πολυπλοκότητα. Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει το password, τότε συγχρονίζεται αυτόματα με οποιαδήποτε άλλη συσκευή χρησιμοποιεί Google Chrome.

Αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

Loading