Google DevFest Greece 2015 στις 26-28 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο

google_devfest

Η επίσημη κοινότητα των προγραμματιστών της Google (Google Developers Group) στην Ελλάδα, GDG Thessaloniki, διοργανώνουν στις 26, 27 & 28 Νοεμβρίου 2015, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, τη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση της Google, το Google DevFest υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.


Το Google DevFest είναι το σημαντικότερο τεχνολογικό event της Google και πραγματοποιείται στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται οι επίσημες κοινότητες των προγραμματιστών της. Προγραμματιστές της Google και άλλων εταιριών παίρνουν μέρος στα DevFest για να μοιραστούν με το κοινό τις γνώσεις, το πάθος και τον ενθουσιασμό τους για την τεχνολογία.

Ενημέρωση (Tech Sessions), Εκπαίδευση (CodeLabs), Δικτύωση (Sandbox), Καινοτομία (Solve for X), Επιχειρηματικότητα (Google Launchpad) Ευκαιρίες για Γυναίκες (Women TechMakers), Δημιουργικότητα (3D Map of Heraklion), Προβολή στο Αγοραστικό Κοινό (AdWords, Google Analytics), Συνδέσεις Εκτός Ηρακλείου (Hangouts με San Francisco, Ουκρανία, Θεσσαλονίκη) και πολλά άλλα περιμένουν τους λάτρεις της τεχνολογίας που θέλουν να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις. Σκοπός του DevFest εδω στο Ηράκλειο είναι να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα όπου οι τοπικοί παράγοντες θα μπορέσουν να αναδείξουν παγκοσμίως τα έργα και τις ιδέες τους.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και δωρεάν προς το κοινό (απαιτείται online εγγραφή στην επίσημη ιστοσελίδα του DevFest 2015).

Το GDG Θεσσαλονίκη δημιούργησε φέτος στο DevFest το Sandbox μια ειδική ζώνη συνάντησης και δικτύωσης επιχειρήσεων και προγραμματιστών γύρω από την τεχνολογία και την καινοτομία. Το Sandbox θα λειτουργεί από τις 12:00 μέχρι την ημερήσια λήξη του DevFest στις 27 και 28 Νοεμβρίου. Ανάμεσα στους διεθνείς εκθέτες που έρχονται αποκλειστικά στο Ηράκλειο για να παραβρεθούν στο DevFest, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τους τοπικούς Google Partners, την EyeWide Digital, την Imonline και την Velvet, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις δικές τους γνώσεις και εμπειρίες μέσα από ειδικά workshop εστιασμένα στα Google AdWords, Google Analytics, Social Media και Augmented Reality. Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ για τους συμμετέχοντες καθώς στον ίδιο χώρο θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν το Google Cardboard.

Με ιδιαίτερη χαρά το Google DevFest | 2015 Ηράκλειο ανάμεσα σε άλλους ομιλητές υποδέχεται και τους: +Edward Dale, από τον San Francisco, δημιουργό του “The Challenge” και συνιδρυτή του “MagCast”, συστήματα που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως από χιλιάδες επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν τις δικές τους ψηφιακές επιχειρήσεις, ο οποίος θα μιλήσει για “In-app Billing” πάνω σε Android, μια υπηρεσία του Google Play που επιτρέπει την πώληση ψηφιακού περιεχομένου από το εσωτερικό των εφαρμογών. +Resul Caner Yildirim, από την Κωνσταντινούπολη, έναν νεαρό σε ηλικία προγραμματιστή με δυνατές γνώσεις πάνω σε UX για κινητά τηλέφωνα. +Michael Schloh, από το Μόναχο, Διευθυντή του Europalab Networks που θα συντονίσει ένα εργαστήριο πάνω στην δημιουργία ενός “IoT Empire”. +AMahdy AbdElAziz από την Φιλανδία, που θα μιλήσει για web και mobile apps με στοιχεία Polymer και Vaadin και επιπλέον θα μοιραστεί τα μυστικά του για όσους θέλουν να χακάρουν το ίδιο τους το Android.

  • To DevFest Ηρακλείου θα δώσει την δυνατότητα μέσα από το “Solve for X event by Google X lab” στους επιστήμονες, οραματιστές, νέους, άνδρες και γυναίκες από κάθε υπόβαθρο που συμμερίζονται την άποψη ότι η επιστήμη και η τεχνολογία μπορούν να προκαλέσουν ριζικά θετικά πράγματα να συμβούν στο κόσμο, να συναντηθούν και να συνεργαστούν μεταξύ τους κάτω από μια πλατφόρμα. Κοινός στόχος της συνεργασίας αυτής αποτελεί η χρήση της επαναστατικής τεχνολογίας για την εξεύρεση μιας ριζοσπαστικής λύσης σε ένα πρόβλημα.
  • To Women Techmakers (WTM) Greece θα παραβρεθεί στο DevFest Ηρακλείου για να μιλήσει στις γυναίκες για Νέες Ευκαιρίες, Τρόπους Χρηματοδότησης, Δικτύωση και να τις Εκπαιδεύσει μέσα από ειδικά workshop πάνω σε Game Development και Android Wear. Επιπλέον κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει μια online σύνδεση για ενημέρωση σχετικά με την υποτροφία Anita Borg.
  • Οι επιχειρήσεις και οι νεόφυτες εταιρείες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν απο κοντά τις δυνατότητες του προγράμματος Google Launchpad το οποίο προσφέρει την τεχνολογία, την τεχνογνωσία, τις πηγές, την εμπειρία, την δικτύωση που χρειάζονται για να αναβαθμίσουν και να προωθήσουν στην αγορά τις εφαρμογές τους.

Όλη η ατζέντα του DevFest 15 | Heraklion εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα http://15.devfest.gr/

Loading