Google Drive, η cloud υπηρεσία αποθήκευσης έρχεται σύντομα (;)

Google Drive Mock

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο σας είχαμε ενημερώσει για τα σχέδια της Google να δημιουργήσει τη δική της cloud υπηρεσία αποθήκευσης, και τώρα η WSJ αναφέρει ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα είναι έτοιμο το Google Drive.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Google θα προσφέρει cloud αποθηκευτικό χώρο με τιμές μικρότερες από τα ανταγωνιστικά iCloud και Dropbox (η δεύτερη χρεώνει $10/50GB και $20/100GB), ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα και για εντελώς δωρεάν χρήση με την εμφάνιση διαφημίσεων.

Ο χρήστης θα μπορεί να αποθηκεύει έγγραφα, φωτογραφίες και videos, ενώ θα έχει τη δυνατότητα sharing με αποστολή download link, αντί να στέλνει αρχεία με email ή άλλο τρόπο. Ακόμη, θα κυκλοφορήσουν αντίστοιχες εφαρμογές Google Drive για φορητές συσκευές, έτσι ώστε να είναι δυνατή η άμεση αποστολή φωτογραφιών και videos στο cloud απευθείας από το smartphone ή το tablet του χρήστη.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι η Google διαθέτει ήδη υπηρεσίες για το "ανέβασμα" αρχείων, όπως το Picasa για φωτογραφίες/videos και το Google Music για μουσικά αρχεία, και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που αποσκοπεί μια τέτοια κίνηση.

[πηγή WSJ]
Loading