Εφαρμογή με διπλό πληκτρολόγιο για μετάφραση σε πραγματικό χρόνο από τη Google (;)

google_dual_keyboard_patent

Μπορεί να πειραματίζεται με την εμφάνιση μεταφρασμένων υποτίτλων από συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο μέσα από το Google Glass, ωστόσο, για να γίνει χρηστικό κάτι τέτοιο θα πρέπει τουλάχιστον ένας από τους δύο συνομιλητές να διαθέτει το δυσεύρετο και ακριβό gadget. Επομένως, το πρόβλημα της επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων που μιλούν διαφορετική γλώσσα ίσως μπορεί να λυθεί πιο εύκολα με ένα άλλο project της εταιρείας.

Πρόκειται για μια πατέντα της Google από το 2012, η οποία αφορά μια πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή για smartphones που βασίζεται στην υπηρεσία Google Translate και ουσιαστικά παρέχει αυτόματη μετάφραση σε διάφορες γλώσσες. Εμφανίζονται δύο πληκτρολόγια αντιδιαμετρικά στη οθόνη και η λειτουργία είναι εξαιρετικά απλή. Ο ένας χρήστης γράφει στο ένα πληκτρολόγιο στη γλώσσα του και πατώντας αποστολή το μήνυμα φτάνει μεταφρασμένο στο δεύτερο πληκτρολόγιο για να το δει ο άλλος χρήστης.

Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης μιας τέτοιας εφαρμογής και φυσικά ίσως είναι λίγο περίεργο να κυνηγάς κάποιον σε μια ξένη χώρα για να τον πείσεις να γράψει στο smartphone σου, αλλά για βασική επικοινωνία (π.χ. οδηγίες, ταξί, καταστήματα) θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη.

[via]

Loading