Η Google δίνει τέλος στα Wave, Buzz, Knol, Health και Desktop

Η ιστορία έχει δείξει ότι η Google δε διστάζει να σκοτώσει οποιοδήποτε project δεν "τραβάει" πια, προκειμένου να επικεντρωθεί στα πιο επιτυχημένα από αυτά.

Αυτή τη φορά αποφάσισε να δώσει τέλος όχι σε μία ούτε σε δύο, αλλά σε πέντε από τις υπηρεσίες της. Έτσι, λοιπόν, σύντομα θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε τα Wave, Google Buzz, Knol, Google Health και Google Desktop.

Μερικά από τα projects αυτά αντικαταστάθηκαν από νεότερες τεχνολογίες. Για παράδειγμα τα Google Wave και Google Buzz επισκιάστηκαν από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, Google Plus. Το Google Desktop έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2004, με την τελευταία έκδοση του να κυκλοφορεί το Μάιο του περασμένου έτους, ενώ τα Knol (τύπου Wikipedia) και Google Health (μηχανή ιατρικών αρχείων) δε γνώρισαν ποτέ την αναμενόμενη απήχηση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μέχρι τον Απρίλιο του 2012, όλες οι προαναφερθείσες υπηρεσίες θα ανήκουν στο παρελθόν. Με τη Google να επεκτείνεται σε ολοένα και περισσότερες αγορές με το εξαιρετικά δημοφιλές λειτουργικό της σύστημα Android, το νέο της κοινωνικό δίκτυο Google+ αλλά και τις (όχι και τόσο δημοφιλείς) Google TV, μια τέτοια κίνηση ήταν μάλλον αναπόφευκτη...

[πηγή cnet]
Loading