EnergySense: Δοκιμές για "έξυπνο" θερμοστάτη και εφαρμογή διαχείρισης από τη Google [Screenshots]

google_energysense_3

Η Google έχει απλώσει τα δίχτυα της σε οτιδήποτε μπορεί να αφορά την τεχνολογία και την παροχή υπηρεσιών (πρόσφατα μάθαμε για τα robots) και σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Information, το νέο της project αφορά την ενεργειακή διαχείριση του σπιτιού.

Έχουμε δει διάφορους "έξυπνους" θερμοστάτες τα τελευταία χρόνια και πιθανότατα στο κοντινό μέλλον κάθε νέο σπίτι θα είναι εξοπλισμένο με κάτι παρόμοιο που θα δίνει στον ιδιοκτήτη τη δυνατότητα να ελέγχει - διαχειρίζεται την κατανάλωση από το smartphone, το tablet ή τον υπολογιστή του.

Αυτή τη στιγμή έχουμε την ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στην εφαρμογή που ετοιμάζει η Google (την αλίευσε το Android Police), η οποία ονομάζεται EnergySense και για την ώρα προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου της θερμοκρασίας σε θερμοστάτες Ecobee. Στόχος της Google είναι να εξελίξει την εφαρμογή έτσι ώστε να μαθαίνει τις συνήθειες του χρήστη και να ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία (π.χ. άνοιγμα 10 λεπτά πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι, κλείσιμο όταν μπει το smartphone σε silence mode κλπ.).

Προς το παρόν δε φαίνεται να βρίσκεται στα σχέδια της Google η κατασκευή hardware, ή έστω η συνεργασία για κατασκευή δικού της συστήματος αυτοματοποίησης (όχι μόνο θερμοστάτη), αλλά ποτέ δε ξέρεις...

 

Loading