Η Google απολογείται για το χθεσινό outage του Gmail. Πως αντέδρασαν Yahoo και Microsoft

Google

Για περίπου μία ώρα ήταν εκτός λειτουργίας διάφορες υπηρεσίες της Google χθες το βράδυ σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Gmail, Google+, Calendar και Docs.

Σύμφωνα με την εταιρεία και την επίσημη απολογία της το πρόβλημα προκλήθηκε από ένα εσωτερικό bug στο λογισμικό υπεύθυνο για τη διαμόρφωση των συστημάτων επηρεάζοντας το 10 τοις εκατό των χρηστών. Το σύστημα ουσιαστικά δημιούργησε μια λάθος εντολή που αγνοούσε τις αιτήσεις των χρηστών για τα δεδομένα τους και ως εκ τούτου προκάλεσε και άλλα σφάλματα. Η Google θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί τέτοιο παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον.

Όπως θα καταλαβαίνετε η κατάσταση προκάλεσε την αντίδραση αρκετών χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα με έξυπνα και καυστικά σχόλια. Την ευκαιρία για κακεντρεχή σχόλια δεν έχασε και η Yahoo, η οποία δημοσίευσε το tweet που βλέπετε παρακάτω. Λίγο αργότερα η εταιρεία απέσυρε το δημοσίευμα απολογούμενη για τον απρεπή σχολιασμό.

gmail_outage_yahoo

Και η απολογία:

gmail_outage_yahoo_2

Την ίδια τακτική – με εξαίρεση την απολογία – ακολούθησε και η Microsoft:

gmail_outage_microsoft

Την ίδια, μάλλον ατυχή, στιγμή το τμήμα μηχανικών για την Αξιοπιστία της Google είχε διοργανώσει ένα AMA – Ask Me Anything – στο Reddit. Πρόκειται για μια συνηθισμένη διαδικασία όπου ο καθένας μπορεί να ρωτήσει οτιδήποτε θέλει σε πραγματικό χρόνο. Η ομάδα απέφυγε να απαντήσει, βέβαια, στο θέμα του Gmail αλλά η ειρωνεία θα μείνει καταγεγραμμένη στα χρονικά.

[via Mashable]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.
Follow me on twitter and facebook

This entry was posted in Google. Bookmark the permalink.
 • Stathis Noukos

  to tryoutlook μονο ως αστειο μπορω να το εκλαβω.

 • emmanouil

  Δεν είναι κακό, έχει βελτιωθεί αρκετά. Και δεν σου τα ζαλίζει προσπαθώντας να σε κάνει σώνει και ντε μέλος του τάδε plus. Και δεν είναι NSA με άλλο λογότυπο.

 • Zoxir86

  Ξέρεις ποια είναι η πρώτη εταιρία που μπήκε στο prism έτσι;

 • ip

  Η MS δεν είναι NSA με άλλο λογότυπο;
  χε,χε,χε…
  Δε γνωρίζεις φαντάζομαι ότι τα win8 για παράδειγμα έχουνε απευθείας ρουφιάνο που ΔΕΝ αφαιρείται ούτε με εγχείριση ε; 🙂