iOS

Η Google βελτιώνει τα αποτελέσματα αναζήτησης που αφορούν ιατρικά συμπτώματα

google_symptoms

Λίγο πολύ όλοι μας έχουμε στραφεί κατά καιρούς στη μηχανή αναζήτησης της Google για να πάρουμε δωρεάν πληροφορίες σχετικά με κάποιο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουμε (ή νομίζουμε ότι έχουμε). Δυστυχώς (ή ευτυχώς) όμως, η Google δεν είναι γιατρός και τις περισσότερες φορές ένας απλός πόνος ή φαγούρα μπορεί να καταλήξει σε...θανατηφόρα ασθένεια.

Η Google προειδοποιεί και παροτρύνει τους χρήστες να συμβουλεύονται γιατρούς και να μη βασίζονται σε αυτά που διαβάζουν στο Διαδίκτυο, αλλά παρόλα αυτά, θέλει να βελτιώσει τις πληροφορίες που μπορεί να βρει κανείς σχετικά με διάφορα συμπτώματα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, η εταιρεία θα λανσάρει μια νέα λειτουργία αναζήτησης συμπτωμάτων, η οποία θα εμφανίζεται στις εφαρμογές της Google για συσκευές iOS και Android. Ο χρήστης θα μπορεί να εισάγει ένα σύμπτωμα στον όρο αναζήτησης (π.χ. πόνος εξωτερικά του γονάτου) και θα του εμφανίζονται καρτέλες και λίστες με πιθανές αιτίες. Οι πληροφορίες θα έρχονται μέσα από το Knowledge Graph και με τη βοήθεια ειδικών των Harvard Medical School και Mayo Clinic.

Αργότερα θα δούμε τις καρτέλες αυτές και στους υπολογιστές.

[Google]

 

Loading