Η Κίνα εγκρίνει την εξαγορά της Motorola, η Google υπόσχεται να κρατήσει το Android δωρεάν και ανοιχτό

 

Google Motorola Logo

Σύμφωνα με πληροφορίες η Google έπρεπε να συμφωνήσει να διατηρήσει το Android δωρεάν και διαθέσιμο προς όλους για τα επόμενα τουλάχιστον πέντε χρόνια ούτως ώστε να λάβει την έγκριση των κινεζικών αρχών για την εξαγορά της Motorola Mobility. Αν και δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για τον λόγο που έγινε αυτή η απαίτηση μπορούμε να υποθέσουμε ότι η Κίνα πήρε στα σοβαρά τους φόβους ότι η Motorola θα λάμβανε ειδική μεταχείριση όσον αφορά το Android μετά την εξαγορά της από την Google.

Είναι γεγονός, βέβαια, ότι το Android δεν αποτελεί ιδιοκτησία της Google τυπικά αλλά ανήκει στο Open Handset Alliance, στο οποίο, φυσικά, η Google συμβάλει τα μέγιστα. Οπότε και να ήθελε η Google να τερματίσει το Android -για το οποίο δεν υπήρξε ποτέ ένδειξη- θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο.

«Η στάση μας από τότε που συμφωνήσαμε να εξαγοράσουμε τη Motorola δεν έχει αλλάξει, αδημονούμε να ολοκληρωθεί η συμφωνία», αναφέρει εκπρόσωπος της Google. Εκπρόσωπος της Motorola αναφέρει ότι είναι ευχαριστημένοι που η συμφωνία έλαβε την έγκριση και της Κίνας και αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον το κλείσιμό της την ερχόμενη βδομάδα.

[via TheVerge]

Loading