Google Movies: Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε πειραγμένες (rooted) συσκευές!

Κατά τη διάρκεια της Google I/O 2011 η εταιρία εγκαινίασε τη νέα υπηρεσία ενοικίασης ταινιών Google Movies στο Android Market, αλλά προς το παρόν οι μόνες συσκευές που έχουν πρόσβαση σε αυτή είναι τα Motorola Xoom που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android 3.1 Honeycomb. Συν τοις άλλοις, η ομάδα της ιστοσελίδας Android Central πραγματοποίησε δοκιμές και ανακάλυψε ότι η Google δε θα δίνει πρόσβαση στην υπηρεσία σε όποια συσκευή είναι "πειραγμένη" (rooted).

Συγκεκριμένα, εμφανίζεται το μήνυμα "Failed to fetch license for [όνομα ταινίας] (error 49)", και η αιτιολόγηση από την εταιρία είναι οι rooted συσκευές δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές που σχετίζονται με την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων.

Μέχρι στιγμής η υπηρεσία Google Movies δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα μας, αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο να βλέπουμε τέτοιους περιορισμούς. Σκεφτείτε ότι πάρα πολύς κόσμος αποφασίζει να "πειράξει" τη συσκευή του, μόνο και μόνο για να πετάξει τις διάφορες άχρηστες εφαρμογές που προεγκαθιστούν οι κατασκευαστές και οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας.

Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί λύση προτού ανοίξει η υπηρεσία για όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

[πηγή AndroidCentral]
Loading