Η Google θέλει τον πλήρη έλεγχο των Nexus, όπως η Apple με το iPhone

google_nexus-6p

Ίσως πλησιάζει (επιτέλους κατά τη γνώμη μου) η ώρα να δούμε ένα Android smartphone εξολοκλήρου κατασκευασμένο από τη Google, καθώς δημοσίευμα του έγκριτου The Information κάνει λόγο για την πρόθεση της εταιρείας να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του προγράμματος Nexus.

Ουσιαστικά, η Google θέλει να ελαχιστοποιήσει τις παρεμβάσεις των συνεργατών της στην δημιουργία των Nexus smartphones και πρακτικά να τους μετατρέψει σε κατασκευαστές των συσκευών, όπως δηλαδή χρησιμοποιεί η Apple τη Foxconn για να κατασκευάζει τα iPhones.

Αυτό σημαίνει ότι ο σχεδιασμός και το software τον μελλοντικών Nexus smartphones θα ανήκει αποκλειστικά στη Google, με απώτερο στόχο να προσφέρει μια Android συσκευή που θα κοντράρει πραγματικά το iPhone στο υψηλότερο επίπεδο και με άμεση υποστήριξη λογισμικού.

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες στο κοντινό μέλλον και φαίνεται ότι έχει “ψωμί” η υπόθεση.

[via]

 

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Android, Google, Mobiles, Rumors. Bookmark the permalink.
  • Nick

    Σωστη κινηση αλλα αν γίνει, θα κάνει ζημια στις ναυαρχιδες των εταιριών που στηρίζουν την google.

  • Kostas Edi Lopez Da Silva

    Έχει ενδιαφέρον η ανάπτυξη του android αν Ισχύσει το παραπάνω…Αν και ΤΙ θα συνεχίσει δίνει στους υπόλοιπους κατασκευαστές. Προσωπικά δεν με εκπλήσσει πάντως,για την Google μιλάμε , όσοι την θεωρούν φιλανθρωπικό θα πληγωθούν.

  • than

    Υποθέτω πως αν το κάνει θα θέλει να αποδείξει οτι και το android με hardware που ειναι ακριβως στις προδιαγραφές που θέλει, θα είναι οπως το Ios με το iphone. Απο την άλλη κρίμα γιατι αν το κάνει όντως και ξέρεις οτι αυτο θα είναι το καλύτερο android κινητο τοτε θα χαθεί το ενδιαφέρον του να βλέπεις τις καινούριες ναυαρχίδες να συγκρίνεις κλπ. Τουλαχιστον εμένα μου αρέσει να τα παρακολουθω αυτά

  • Pingback: Τέλος στη σειρά Nexus και αντικατάσταση με συσκευές κατασκευής Google, όχι με vanilla Android [Φήμες]()