Google Octane, διαθέσιμη η νέα σουίτα Javascript benchmarking

Google Octane Javascript Benchmark Suite

Οι περισσότεροι από εσάς ίσως δεν ενδιαφέρεστε και τόσο για τα benchmark tools που προσφέρονται στο Διαδίκτυο για να ελέγχετε την απόδοση του web browser σας, αλλά δε χάνετε τίποτα να ρίξετε μια ματιά στη νέα benchmarking σουίτα της Google, με ονομασία Octane, η οποία δημιουργήθηκε για να μετρά την πραγματική απόδοση της Javascript χωρίς να τρέχει "ψεύτικα" tests, όπως κάνει η πλειοψηφία των άλλων διαθέσιμων Javascript benchmarks με αποτέλεσμα την εμφάνιση ψευδών αποτελεσμάτων για την προσέλκυση διαφημίσεων.

Η σουίτα Google Octane περιλαμβάνει 5 νέα benchmark tests:

  • Box2DWeb: Τρέχει μια δημοφιλή 2D physics engine που συναντάται σε πολλά simulations και web games
  • Mandreel: Δοκιμή της 3D Bullet Engine με μετάφραση του original κώδικα C++ σε Javascript. Χρησιμοποιείται επίσης σε πληθώρα web games
  • Pdf.js: Βασισμένο στο PDF reader της Mozilla και μετρά πόσο γρήγορα γίνεται αποκωδικοποίηση ενός αρχείου PDF στον web browser. Ακόμη, δείχνει πως οι εφαρμογές Javascript μπορούν να αντικαταστήσουν native browser plug-ins.
  • GB Emulator: Τρέχει ένα 3D demo από έναν open source emulator
  • CodeLoad: Μετρά πόσο γρήγορα μπορεί ένας κώδικας Javascript να "τραβήξει" υλικό από βιβλιοθήκες Javascript και να εκτελέσει τον κώδικα.

 

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Google Octane εδώ.

Loading