Επίσημος οδηγός από τη Google για δημιουργία και δημοσίευση εφαρμογών Android

google_apps

Ολοένα και περισσότεροι ασχολούνται τα τελευταία χρόνια με τη δημιουργία mobile εφαρμογών, άλλοι επαγγελματικά και άλλοι καθαρά από ενδιαφέρον για τις νέες πλατφόρμες, ωστόσο, όλοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι κάποια από τις εφαρμογές τους θα καταφέρει να σημειώσει επιτυχία. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που είδαμε εφαρμογές να ξεπηδούν από το πουθενά και να κερδίζουν δημοσιότητα επειδή ήταν ιδιαίτερα απλές και χρήσιμες, ή επειδή ο δημιουργός ήταν ένα 10χρονο παιδί που δεν είχε ιδέα από κώδικα ή επειδή έγιναν viral χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο (π.χ. Flappy Bird).

Όμως, αυτές οι περιπτώσεις σίγουρα δεν αποτελούν τον κανόνα για να μάθει κανείς προγραμματισμό και να δημιουργήσει δικές του εφαρμογές, οπότε, θα είναι καλύτερα να αρχίσεις από κάποιο από τα πολλά δωρεάν online μαθήματα και παράλληλα να ρίξεις μια ματιά στον επίσημο οδηγό που δημοσίευσε η Google για τους developers.

Να σημειωθεί ότι δεν περιλαμβάνει μαθήματα προγραμματισμού, αλλά ασχολείται κυρίως με τη λογική που πρέπει να ακολουθεί ένας προγραμματιστής για να δημιουργήσει μια ποιοτική εφαρμογή Android πιστή στους όρους και τους κανονισμούς της Google, με οδηγίες για να κρατά "ζεστό" το κοινό, να εμφανίζεται ψηλά στις λίστες και φυσικά να αποφέρει κέρδη στον δημιουργό.

Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να κατεβάσετε το 80σελιδο αρχείο PDF δωρεάν από εδώ.

Loading