Το smartphone της Google φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016

google_smartphone_1

Έχουμε συνηθίσει κατά καιρούς να ακούμε και να διαβάζουμε ότι η Google θα κατασκευάσει η ίδια το δικό της Android smartphone με σκοπό να έχει τον απόλυτο έλεγχο τόσο της συσκευής, όσο και του λειτουργικού συστήματος όπως η Apple με το iPhone. Η τελευταία φορά που είχαμε μια τέτοια είδηση ήταν τον περασμένο Νοέμβριο από την έγκριτη ιστοσελίδα The Information και τώρα ανοίγει ξανά η κουβέντα χάριν στην Telegraph.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο smartphone βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή και δεν θα συμπεριλαμβάνεται στη σειρά Nexus, ενώ είναι πολύ πιθανό ότι θα αποκαλυφθεί πριν το τέλος του 2016. Βέβαια, ούτε λόγος δεν γίνεται για τεχνικά χαρακτηριστικά ή/και την εμφάνιση του, ωστόσο, αναφέρεται ότι η Google βρίσκεται σε συζητήσεις με παρόχους τηλεπικοινωνιών για το λανσάρισμα του.

Εξάλλου, ο CEO της Google, Sundar Pichai, είχε δηλώσει πρόσφατα πως η Google θέλει να αποκτήσει περισσότερο έλεγχο στην κατασκευή των Android smartphones, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα παρατήσει το πρόγραμμα Nexus ή ότι θα διακόψει τη συνεργασία της με τους άλλους κατασκευαστές.

Ο χρόνος θα δείξει αν υπάρχει όντως τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά αν όντως ισχύει, τότε οδηγούμαστε σε ριζικές αλλαγές σε ό,τι αφορά το οικοσύστημα Android OS όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

[via]

Loading