Η βοήθεια της Google στην Ιαπωνία μετά το σεισμό!

Μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε τον περασμένο Μάρτιο στην Ιαπωνία, η Google δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα. Απεναντίας, έσπευσε να βοηθήσει με το "Google Person Finder" στην ανεύρεση αγνοούμενων ανθρώπων.

Ακόμα, όμως και για την κορυφαία μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, κάτι τέτοιο δεν ήταν εύκολη υπόθεση, δεδομένου μάλιστα του γεγονότος ότι πολύς κόσμος δεν γνώριζε καν το Google στην Ιαπωνία!

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η Google παράτησε για λίγο τα πάντα και έσπευσε να βοηθήσει. Αυτό που έκανε ήταν να ζητάει από τους χρήστες να ανεβάζουν στο Picasa φωτογραφίες αγνοουμένων. Περισσότεροι από 600.000 αγνοούμενοι καταχωρήθηκαν στη βάση δεδομένων της Google, βοηθώντας στην επανένωση χιλιάδων οικογενειών.

Αυτό που έδειχνε να δυσχεραίνει κατά κάποιο τρόπο την προσπάθεια της Google ήταν ότι η Google δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιαπωνία. Μάλιστα βρίσκεται στη δεύτερη θέση ακολουθώντας με μεγάλη διαφορά τη Yahoo. Σε πολλές περιπτώσεις οι Ιάπωνες δεν είχαν ακούσει καν το όνομα Google στο παρελθόν.

Ανθρωπιστική εμπάθεια ή προσπάθεια απόκτησης μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς; Ο καθένας μπορεί να το δει όπως θέλει, όμως σίγουρα η βοήθεια που προσέφερε ήταν πολύτιμη!

[πηγή NYT]

 

Loading