Google+ με νέα λειτουργία Events και ειδική εφαρμογή για tablets [Video]

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας του Google I/O 2012 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το κοινωνικό δίκτυο Google+ διαθέτει πλέον πάνω από 250 εκατομμύρια λογαριασμούς με τους 150 εκατομμύρια από αυτούς να αφορούν ενεργούς χρήστες που ξοδεύουν κατά μέσο όρο πάνω από μία ώρα την ημέρα στην ιστοσελίδα.

Στα πλαίσια αυτής της ανακοίνωσης η Google παρουσίασε το νέο χαρακτηριστικό Google+ Events. Τα Events είναι ενσωματωμένα στο ίδιο το Google+ αλλά και σε άλλες υπηρεσίες της Google και είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να ενισχύουν την εμπειρία μιας εκδήλωσης πριν, μετά και κατά τη διάρκεια που αυτή λαμβάνει χώρα.

Όλα ξεκινούν με την αποστολή της πρόσκλησης στην οποία μπορεί να περιλαμβάνονται custom themes, YouTube βίντεο και συγχρονισμός με το Google Calendar. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι μπορούν να ανεβάζουν φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Party Mode με τον οικοδεσπότη να μπορεί αν θέλει να προβάλει ένα slideshow από τις φωτογραφίες αυτές σε πραγματικό χρόνο!

Πέρα από το Google+ Events η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, και την ειδική έκδοση για tablets του κοινωνικού δικτύου. H εφαρμογή είναι από σήμερα διαθέσιμη για το Android ενώ σύντομα θα γίνει διαθέσιμη και για το iPad της Apple. «Πλέον έχουμε περισσότερους χρήστες που αλληλεπιδρούν στο Google+ από φορητές συσκευές παρά το desktop. Είναι μια σημαντική κατάσταση που παίρνουμε στα σοβαρά», δήλωσε ο Vic Gundotra στη σκηνή. H εφαρμογή υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες που θα περίμενε κανείς με υποστήριξη Hangouts κτλπ.

Μιλώντας για Hangouts η Google ενημέρωσε, τέλος, ότι εργάζεται πάνω στην ενοποίηση των διάφορων υπηρεσιών messaging που διαθέτει (Google Talk, Google+ Messenger, Google+ Hangouts) χωρίς να υπάρχει, ωστόσο, συγκεκριμένο χρονικό πλάνο. Η εταιρεία φαίνεται ότι έχει επενδύσει αρκετά στα Hangouts χρησιμοποιώντας την υπηρεσία πρακτικά για κάθε συνάντηση μέσα στην εταιρεία πασχίζοντας να υποστηρίξουν κάθε δυνατή συσκευή με το χαρακτηριστικό αυτό.

[via Google]

Loading