Διαγραφή των private Google+ Profiles μετά την 31η Ιουλίου!

Όσοι προλάβατε να δημιουργήσετε προφίλ στο Google+, καλό θα είναι να το αφήσετε ανοικτό προς όλους, αφού η Google θα διαγράψει όλα τα απόρρητα προφίλ (private profiles) μετά την 31η Ιουλίου!

Google+ Private Profiles

Η ανακοίνωση αυτή είχε γίνει πριν από 3 μήνες, όταν ακόμα ακούγαμε φήμες για το κοινωνικό δίκτυο της εταιρίας, αλλά επανήλθε φυσιολογικά στο προσκήνιο, μετά την δοκιμαστική εκκίνηση της υπηρεσίας.

Έτσι, εάν θέλετε να είστε μέλος του Google+, θα πρέπει να εμφανίζεται δημόσια τουλάχιστον το πλήρες όνομα και το φύλο σας. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε θα μπορεί να δει εάν χρησιμοποιείτε το κοινωνικό δίκτυο, ωστόσο, μπορείτε να αφαιρέσετε το προφίλ σας από τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Αυτή η τακτική διαφέρει σημαντικά από την αντίστοιχη του Facebook, που έχει ακούσει τα μύρια όσα για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, στο οποίο έχετε την επιλογή να μην επιτρέπετε την εμφάνιση σας στις αναζητήσεις, να μη δέχεστε αιτήματα φιλίας ή μηνύματα κλπ.

Πιθανότατα θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά με μια πρώτη ματιά φαίνεται λογική η κίνηση της Google, τουλάχιστον για τώρα, αφού θέλει να εξαπλωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Loading