Eric Schmidt: To Google+ είναι πετυχημένο

google Motorola Logo

O Eric Schmidt, πρώην CEO της Google και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, δήλωσε ότι θα δούμε πολλά περισσότερα πράγματα από το Google+ χαρακτηρίζοντας άδικη την αναπόφευκτη σύγκριση με το Facebook και απαντώντας στις φήμες περί διαφορετικής στρατηγικής όσον αφορά τη νέα προσπάθεια της εταιρείας στο χώρο των social media.

«Το Google+ τα πάει καλύτερα από αυτό που περιμέναμε λαμβάνοντας υπόψιν τους ανταγωνιστές μας στην αγορά και την επιτυχία του Facebook. Το εκλαμβάνουμε ως επιτυχία; Σίγουρα!», δήλωσε o Schmidt.

Από την άλλη μεριά ο αντιπρόεδρος της Google, David Lawee, δήλωσε σήμερα ότι τα δύο τρίτα των εξαγορών που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια ήταν επιτυχείς, κάτι που είναι ιδιαίτερα θετικό για την εταιρεία αν αναλογιστούμε και την πρόσφατη ολοκλήρωση της εξαγοράς της Motorola. Η Google έχει αποκτήσει πάνω από 100 εταιρείες τα τελευταία δέκα χρόνια.

Δύο από τις πιο εταιρείες με τις οποίες είχε επιτυχία η Google μέσω εξαγοράς ήταν οι DoubleClick και AdMob. Ο Lawee δεν ανέφερε, βέβαια, το λόγο που οι εξαγορές αυτές θεωρούνται πετυχημένες αλλά είπε ότι πρέπει να κοιτάξουμε κάθε εταιρεία μεμονωμένα για να δούμε τι έχουν καταφέρει από τότε που εξαγοράστηκαν.

Μία αποτυχημένη εξαγορά ήταν αυτή της Slide που ήταν ενδεικτική της αλλαγής πολιτικής της Google πριν ολοκληρωθεί μία εξαγορά. «Καμιά φορά δρώντας με βάση στρατηγική οδηγεί στην αποτυχία άλλων πραγμάτων», δήλωσε. «Το 85 τοις εκατό της ομάδας εκείνης εργάζεται πλέον στο YouTube με πολύ καλά αποτελέσματα».

Όσον αφορά το μέλλον, ο Lawee θεωρεί ότι με τον Larry Page στα ηνία τα πράγματα θα αλλάξουν αρκετά ενώ ήδη έχουν αρχίσει και φαίνονται οι αλλαγές στο εσωτερικό της εταιρείας.

[via VentureBeat, TechRadar]

 

Loading