Η Google ετοιμάζει έκδοση Google Chrome για το Metro UI του Windows 8

Η τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows 8 θα συμπεριλαμβάνει τον web browser Internet Explorer 10, με τον οποίο η Microsoft φιλοδοξεί ότι θα κόψει τον βήχα τον ανταγωνιστών της, ωστόσο, σχεδόν ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της Mozilla ότι ετοιμάζει έκδοση του Firefox για το Metro UI, έρχεται να προστεθεί ακόμη ένας μεγάλος αντίπαλος.

Google Chrome for WIndows 8

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της Google στην ιστοσελίδα Mashable, η εταιρία ετοιμάζει μια νέα έκδοση του Google Chrome για το Metro UI, η οποία θα βασίζεται στην desktop έκδοση του web browser με σημαντικές βελτιώσεις για την υποστήριξη χειρισμών αφής, και όχι στην αντίστοιχη για συσκευές Android, όπως θα περίμενε η πλειοψηφία του κόσμου.

"Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους χρήστες μία ταχύτατη, απλή και ασφαλή εμπειρία σε όλες τις πλατφόρμες, όπου συμπεριλαμβάνονται οι εκδόσεις του Chrome για το Windows 8 (desktop και Metro). Για αυτό το σκοπό, έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία ανάπτυξης της έκδοσης Metro βελτιώνοντας ταυτόχρονα και την έκδοση dekstop για το Windows 8, ενισχύοντας σημαντικά την υποστήριξη αφής"

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει επιλογή και για τον Google Chrome στα Windows 8 tablets που θα κυκλοφορήσουν μελλοντικά, αλλά είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε ποιες λειτουργίες θα διατηρηθούν στη Metro έκδοση. Φανταζόμαστε ότι θα είναι δυνατός ο συγχρονισμός με το λογαριασμό Google και τα extensions άλλων εκδόσεων που χρησιμοποιούμε, ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Microsoft επιτρέψει την υποστήριξη εφαρμογών από το Chrome Web Store.

[πηγή Mashable]
Loading