Project Bloks: Το νέο πρόγραμμα της Google για να μαθαίνουν τα μικρά παιδιά προγραμματισμό σαν παιχνίδι [Video]

Project-Bloks_1

Το Project Bloks είναι μια νέα πρωτοβουλία της Google για να βοηθήσει τα μικρά παιδιά να μάθουν προγραμματισμό σε συνεργασία με τον Paulo Blikstein (καθηγητής Computer Science στο Stanford University) και την IDEO. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας open-source πλατφόρμας hardware που θα επιτρέψει σε ερευνητές, σχεδιαστές και developers να κατασκευάσουν ολοκληρωμένα "blocks - κουτιά" που θα βοηθήσουν τα παιδιά να ασχοληθούν με τον "απτό προγραμματισμό".

Το Project Blocks περιλαμβάνει τρία διαφορετικού τύπου "κουτιά". Τα Pucks είναι υπεύθυνα για την δήλωση βασικών λειτουργιών όπως "turn on/off", "jump" ή "go" κλπ.. Τα Base Boards αναλαμβάνουν την επεξεργασία αυτών των λειτουργιών και το Brain Board είναι ουσιαστικά ο βασικός υπολογιστής του συστήματος (χτισμένο σε Raspberry Pi Zero) παρέχοντας τροφοδοσία στα προηγούμενα "κουτιά" και συνδεσιμότητα μέσω WiFi και Bluetooth.

Επομένως, σε γενικές γραμμές έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι που θα δώσει στα μικρά παιδιά την ευκαιρία να κατανοήσουν βασικές αρχές προγραμματισμού και να δημιουργήσουν βασιμούς μηχανισμούς για πιο πολύπλοκα συστήματα (όπως gadgets, robots, παιχνίδια κλπ.).

Προς το παρόν το Project Bloks δεν είναι διαθέσιμο για τον οποιονδήποτε, αλλά μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας στην επίσημη φόρμα της Google.

Loading