Η Google αφαιρεί 10 εφαρμογές malware σχετικές με το Angry Birds από το Android Market!

Έχει καταντήσει κουραστικό κάθε λίγο και λιγάκι να ασχολούμαστε με κενά ασφαλείας, περίεργες εφαρμογές και γενικότερα με τύπους που θέλουν να εκμεταλλευτούν οποιαδήποτε προσωπικό δεδομένο "διαρρέει" λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Android Malware Apps

Για ακόμα μία φορά, θύματα είναι όσοι χρήστες συσκευών Android κατέβασαν από το Android Market κάποια από τις 10 εφαρμογές (από 3 διαφορετικούς developers) που αναφέρθηκαν από τον καθηγητή Xuxian Jiang ότι περιλαμβάνουν το λογισμικό malware "Plankton".

Ο εν λόγω καθηγητής του Πανεπιστημίου North Carolina, ανακάλυψε το νέο malware στις συγκεκριμένες εφαρμογές, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν cheats και hacks για το δημοφιλέστατο Angry Birds της Rovio Mobile. Η καινοτομία του νέου malware είναι ότι δεν χρειάζεται άδεια Super User ή root για να "ανεβάσει" τις πληροφορίες του χρήστη από τη συσκευή σε κάποιον remote server!

Η Google διέγραψε τις εφαρμογές άμεσα από το Android Market, αλλά και πάλι έχουν γεννηθεί πολλά ερωτήματα σχετικά με την "ελεύθερη" τακτική που ακολουθεί, δηλαδή επιτρέποντας στον καθένα να ανεβάζει τις εφαρμογές του στο online κατάστημα.

Ίσως θα πρέπει να προσθέσει περισσότερες δικλείδες ασφαλείας, γιατί στο τέλος το κοινό θα χάσει την εμπιστοσύνη του στους μικρομεσαίους developers, με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι να στραφούν σε άλλες πλατφόρμες.

[πηγή VentureBeat]

 

Loading