Η Google απέσυρε την εφαρμογή Adblocking για τον web browser της Samsung…

google_ads_stop

Λίγο κράτησε η χαρά για την υποστήριξη εφαρμογών που μπλοκάρουν τις διαφημίσεις στον web browser της Samsung, καθώς η Google αποφάσισε να αποσύρει το Adblock Fast από το Google Play με την αιτιολογία ότι παραβιάζει τους Όρους & Προϋποθέσεις των developers του καταστήματος.

Για την ακρίβεια αναφέρει ότι παραβιάζει το άρθρο 4.4 σχετικά με την επίδραση μιας εφαρμογής στη λειτουργία μιας άλλης (απαγορεύεται). Ουσιαστικά, το Adblock Fast επηρεάζει την κανονική λειτουργία του browser της Samsung και η Google δεν προσμετρά το γεγονός ότι η Samsung έχει δώσει η ίδια πρόσβαση με το νέο API της.

Όπως και να ‘χει, αποδεικνύεται ότι δύσκολα θα επιτραπεί η χρήση adblocking εφαρμογών στο οικοσύστημα της Google. Άλλωστε, οι διαφημίσεις είναι ακόμη και σήμερα η κύρια πηγή εσόδων του κολοσσού…

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Android, Google, Samsung, Software. Bookmark the permalink.
 • Μου αρέσει που λέτε “και σήμερα”. Γιατί, πότε θα σταματήσει να είναι η κύρια πηγή εσόδων οι διαφημίσεις;;

 • Alex

  Root και εγκατάσταση adaway

 • GG Athan

  Μπορείς να εγκαταστήσεις τον Firefox for Android με add-on το Adblock Plus

 • Γιώργος

  υπάρχουμε κι εμείς οι μεμονωμένοι developers ξέρετε που βγάζουμε το ψωμάκι μας από αυτές. Αυτά κάνετε και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ποτέ σοβαρά με android apps παρά μόνο με iOS. Τα δικά μου android apps δεν τα αφήνω να τρέχουν αν είναι root η συσκευή (πετάει popup όταν ξεκινάνε κ μένουν εκεί).

 • Alex

  Το τι κάνει ο καθένας με τη συσκευή του είναι επιλογή του. Αν εσύ δε θέλεις να ασχοληθείς με android developing είναι επίσης επιλογή σου. Απ’την άλλη, ο καθένας μπορεί να επιλέγει εφαρμογές που μπαίνουν σε Whitelist ώστε να τις αφήνει να έχουν διαφημίσεις και να αποκλείει μόνος όσες είναι intrusive. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε διαφήμιση που εμφανίζεται σαν μια μπάρα στο κάτω μέρος της οθόνης και σε ένα pop-up που πετάει ο,τι να’ναι σε όλη την οθόνη.

  Προφανώς ξέρουμε ότι υπάρχουν και μεμονωμένοι developers που βγάζουν το ψωμί τους έτσι (αλλά το ίδιο μπορούν να σου πουν και όλοι οι άλλοι developers και ιστοσελίδες κλπ), και όταν ένας χρήστης είναι ευχαριστημένος με ένα προϊόν μπορεί να υποστηρίξει τον developer. Αλλά και ο developer πρέπει να προσφέρει ένα καλό και άρτιο user experience στο χρήστη.

  Το να ομαδοποιείς ένα ολόκληρο σύνολο χρηστών επειδή έχεις παράπονο από ορισμένους δεν είναι και πολύ σωστό. Ή μήπως θες να μας πεις ότι εσύ δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ σου κάποιου είδους adblocker (γενικά, όχι μόνο στο κινητό);

 • Fliperman

  Κρίμα που το απέσυραν