Sidewalk Labs: Η νέα εταιρεία με συμμετοχή της Google που θέλει να αλλάξει τις πόλεις

Sidewalk-Labs-featured

Η Google διευρύνει ακόμη περισσότερο την τεχνολογική παρουσία της, καθώς ανακοίνωσε ότι βοηθά στην δημιουργία της Sidewalk Labs, μια νέα εταιρεία που θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών στις πόλεις.

Η Sidewalk Labs καλείται να αντιμετωπίσει κλασικά αστικά ζητήματα, όπως αποτελεσματικότερες μεταφορές, μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και μείωση του κόστους διαβίωσης. Επικεφαλής της νέας εταιρείας τοποθετήθηκε ο Dan Doctoroff, πρώην CEO του Bloomberg και αντιδήμαρχος οικονομικής ανάπτυξης στη Νέα Υόρκη, ο οποίος δήλωσε:

"Βρισκόμαστε στην αρχή μιας ιστορικής μεταμόρφωσης για τις μεγαλουπόλεις. Σε μια εποχή όπου εντείνονται οι ανησυχίες για την αστική ανισότητα, τα κόστη, την υγεία και το περιβάλλον, οι νέες τεχνολογίες θα μας βοηθήσουν να τις μετατρέψουμε σε πιο αποτελεσματικές, γρήγορες και ευέλικτες. Ελπίζουμε ότι η Sidewalk θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη νέων τεχνολογικών προϊόντων, πλατφορμών και δομών που θα μπορούν να εφαρμοσθούν σε μεγάλη κλίμακα"

Σε μια πρώτη ανάλυση μπορούμε να σκεφτούμε διάφορες υπάρχουσες τεχνολογίες της Google (και όχι μόνο) που θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν προς όφελος των υποδομών μιας πόλης, αλλά σίγουρα απαιτείται χρόνος και μεγάλη προσοχή για να δούμε πραγματικά αποτελέσματα.

[Sidewalk]

Loading