Η Google πατεντάρει "έξυπνο" φακό επαφής που ενσωματώνεται στο μάτι

google_smart_lens

Αφού πειραματίστηκε με το Google Glass χωρίς να σημειώσει την αναμενόμενη επιτυχία, η Google φαίνεται ότι θα στραφεί σε μια ακόμα πιο εντυπωσιακή τεχνολογία που θα μας...μπει στο μάτι. Πρόσφατα εγκρίθηκε από το γραφείο πατεντών των ΗΠΑ (USPTO) μια καταχώρηση της εταιρείας από τον Οκτώβριο του 2014, η οποία αναφέρεται σε "ενδο-οφθαλμική συσκευή".

Η Google περιγράφει τη συσκευή ως "ηλεκτρονικό φακό που χρησιμοποιείται για την εκμετάλλευση όλης της οπτικής ισχύος της συσκευής", επομένως, μπορούμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για έναν φακό επαφής που θα τοποθετείται μέσα στο μάτι και πιθανότατα θα επικοινωνεί με το smartphone του χρήστη.

 

Η πατέντα αναφέρει, επίσης, τις λέξεις επεξεργαστής, κεραία, οθόνη, περιβάλλον επικοινωνίας και διαχείριση χρήστη, ενώ η τροφοδοσία γίνεται από "κεραία που προσλαμβάνει ενέργεια". Η τοποθέτηση στο μάτι γίνεται αφού πρώτα εγχυθεί ειδικό υγρό μέσα στην κόρη για να σταθεί το κάλυμμα του φακού και μετά ενσωματώνεται ο ηλεκτρονικός φακός.

Αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε απλά για μια πατέντα και ότι δεν αποκλείεται να μείνει στο συρτάρι για πάντα, αν και τα τελευταία χρόνια βλέπουμε διάφορα πειράματα με "έξυπνους" φακούς επαφής και η Google σίγουρα δεν θα ήθελε να μείνει πίσω σε αυτόν τον τομέα.

eyeball circle

[via]

Loading