Η Google αναβαθμίζει τα snippets στα αποτελέσματα αναζήτησης για να καταπολεμήσει τις ψευδείς ειδήσεις

Ένα βήμα ακόμη για την καταπολέμηση των fake news, αυτή τη φορά από τη Google, η οποία ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει ριζικά τα κριτήρια εμφάνισης των snippets στα αποτελέσματα αναζήτησης. Τα snippets είναι οι μικρές περιγραφές που βλέπουμε στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης όταν γράφουμε κάποια ερώτηση στο Google Search.

Η Google δέχτηκε έντονη κριτική τον τελευταίο καιρό επειδή εμφάνιζε τέτοια snippets με λανθασμένες πληροφορίες, καθώς προέρχοταν από ιστοσελίδες με ψευδείς/παραπλανητικές ειδήσεις, θεωρίες συνωμοσίας κλπ. Γι' αυτό αναβαθμίζει τον αλγόριθμο Search Quality Rater Guidelines για να προωθήσει τις ιστοσελίδες κορυφαίου περιεχομένου και να υποβαθμίσει τα "σκουπίδια".

Επιπλέον, η Google θα εμφανίζει περισσότερα από ένα snippets, διότι πολλές φορές μια ερώτηση μπορεί να έχει περισσότερες από μία σωστές απαντήσεις. Παράλληλα, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν με ευκολία τις αντιρρήσεις τους σχετικά με την ορθότητα της περιγραφής πατώντας στο σχετικό εικονίδιο κάτω από το snippet.

[Google]

Loading