Πιο “κλειστό” το Android OS για τους συνεργάτες της Google στο κοντινό μέλλον

google_android_oems

Η πολιτική της Google να δώσει την ελευθερία στους συνεργάτες της ώστε να “βασιστούν” στο Android OS για να δημιουργήσουν τα δικά τους UIs αποδείχτηκε πολύ επιτυχημένη και ένας από τους βασικούς λόγους εξάπλωσης και επιτυχίας του λειτουργικού συστήματος. Όμως, αυτό ενδέχεται να αλλάξει άμεσα ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται η ιστοσελίδα The Information.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια τους, τα νέα συμβόλαια συνεργασίας που υπογράφει η Google με την πλειοψηφία των OEMs (Samsung, HTC, Huawei, ZTE κλπ.) θα τους υποχρεώνουν να ενσωματώνουν εξαρχής ακόμη περισσότερο επίσημο υλικό της Google. Από την επιγραφή “powered by Android” και την τοποθέτηση 13 εφαρμογών στην αρχική οθόνη (Chrome, Maps, Drive, YouTube, Gmail, Google+, Google Play, Google Play Music, Google Play Books, Google Play Newsstand, Google Play Games, Google+ Photos, Google+ Hangouts) μέχρι την υποχρεωτική χρήση του ψηφιακού βοηθού Google Now.

Από τη μια πλευρά μοιάζει λογικό να θέλει την προώθηση των δικών της εφαρμογών και υπηρεσιών, αλλά με αυτόν τον τρόπο πλησιάζει περισσότερο στην κλειστή πολιτική που ακολουθεί η Microsoft στα Windows Phone smartphones. Τα αποτελέσματα αυτών των εξελίξεων θα τα δούμε στο κοντινό μέλλον, επομένως, θα έχουμε αρκετά να συζητήσουμε τότε. Εσείς τι πιστεύετε;

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Android, Google, Mobiles, Software. Bookmark the permalink.
 • Chris

  Θέλουν μάλλον να κάνουν ένα unification του look/experience του Android σε όλες τις συσκευές οτιδήποτε launcher και να έχουν. Νομίζω καλό μου φαίνεται! (Εξάλλου 13 συντομεύσεις στην αρχική μπορούν να φύγουν εύκολα 😉 )

 • John Smith

  Ο περιττός χώρος που καταλαμβάνουν όμως κάποιες από αυτές τις εφαρμογές δεν φεύγει καθόλου εύκολα.

 • Chris

  Πλέον όμως βλέπουμε entry level κινητά με αρκετό χώρο

 • zer0rec0rd

  Μπορείς Να Τις Απενεργοποιήσεις, Να Σβήσεις Τα Update Τους Και Φυσικά Το Cache. Δεν Είναι Απαραίτητη Η Χρήση Τους

 • Nick Eleftheriou

  an to rootareis kai sviseis ola afta ta skoupidia einai mia xara