Η Google θα προσθέσει λειτουργίες τηλεδιάσκεψης και φωνητικής συνομιλίας στον Chrome browser!

Google WebRTC

Πριν από λίγες ημέρες μάθαμε για την πρόθεση της Google να δημιουργήσει το δικό της iMessenger για συσκευές Android (και όχι μόνο) μέσω του Google Talk, και τώρα έρχεται η ιστοσελίδα CNET να προσθέσει ότι η Google σχεδιάζει να ενσωματώσει λειτουργίες φωνητικής συνομιλίας και τηλεδιάσκεψης σε μελλοντικές εκδόσεις του Google Chrome browser, μέσω του open source πρωτόκολλου WebRTC!

Με την κίνηση αυτή, η Google έρχεται να ανταγωνιστεί τις υπηρεσίες της Skype (κατά συνέπεια τη Microsoft) απευθείας από τον web browser, ενώ υπόσχεται ότι θα συνεργαστεί και με τους άλλους κατασκευαστές browser για να δημιουργήσουν εφαρμογές web που θα εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του WebRTC!

WebRTC Diagram

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια έκδοση Google Chrome θα γίνει η ενσωμάτωση του WebRTC, αλλά με το ρυθμό που εξελίσσεται μάλλον θα το δούμε σύντομα.

Δε γνωρίζουμε κατά πόσο θα μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά ένα τέτοιο μοντέλο επικοινωνίας μέσω του web browser, κυρίως σε ό,τι αφορά τις video κλήσεις, ωστόσο εάν γίνει με επιτυχία, η Microsoft θα αρχίσει να "κλαίει" τα $8.5 δισεκατομμύρια.....

[πηγή VentureBeat]
Loading