Google Music Store μέσα στις επόμενες εβδομάδες (;)

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει σύντομα το δικό της online μουσικό κατάστημα σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την cloud μουσική υπηρεσία της, Google Music Beta.

Αυτή τη στιγμή, η Google Music Beta έχει να ανταγωνιστεί τις υπηρεσίες iCloud και Cloud Drive των Apple και Amazon αντίστοιχα, με τη διαφορά ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο μέσω προσκλήσεων και δωρεάν (iCloud-$25 και Cloud Drive-$20).

Φήμες θέλουν, μάλιστα, τη Google να κάνει το παν για να επισπεύσει τις διαδικασίες και να κυκλοφορήσει το νέο της μουσικό κατάστημα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προσπαθώντας ίσως να προλάβει την κυκλοφορία της επερχόμενης συνδρομητικής μουσικής υπηρεσίας της Apple, iTunes Match.

Αυτό που απομένει για τη Google είναι να συνάψει τις απαιτούμενες συμφωνίες αδειοδότησης με τις δισκογραφικές εταιρείες. Για την ώρα η Apple βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, έχοντας εξασφαλίσει τα μουσικά δικαιωμάτα από τις τέσσερις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες (Sony Music, Warner Music, Universal Music και EMI), την ίδια στιγμή που η Google βρίσκεται κοντά σε συμφωνία μόνο με την τελευταία.

Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση από μέρους των δισκογραφικών εταιρειών σχετικά με την cloud μουσική υπηρεσία της Google και ίσως τώρα τα πράγματα να μην αποδειχτούν και τόσο εύκολα για την τελευταία...

[πηγή NYTimes]
Loading