Google TV και στην Ευρώπη από Σεπτέμβριο

LG Google TV

Από την πρώτη στιγμή που ασχοληθήκαμε με τη Google TV εδώ στο Techgear.gr, είχαμε μια κρυφή ελπίδα ότι θα δούμε και στα μέρη μας τις συσκευές που προσφέρουν οι Sony, Samsung, LG κ.ά., και γι' αυτό υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά την είδηση ότι η Google ετοιμάζεται να τις λανσάρει επίσημα στην Ευρώπη από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο!

Σύμφωνα με την αναφορά του GigaOM, η αρχή θα γίνει με δύο προϊόντα της Sony, ένα Google TV set top box σε τιμή €200 και ένα Google TV Blu-ray player σε τιμή €300, αμφότερα με ενσωματωμένα κουμπιά Google TV στα τηλεχειριστήρια τους, έτσι ώστε ο χρήστης να απολαμβάνει άμεσα τις λειτουργίες που φέρνει μαζί της η πλατφόρμα της Google (π.χ. αγορά εφαρμογών, παιχνιδιών, ταινιών από το Google Play), ενώ θα έχει πρόσβαση και σε υπηρεσίες της Sony (όπως Sony Music Unlimited).

Αμφότερα τα προϊόντα της Sony θα είναι διαθέσιμα στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, και σίγουρα θα αποτελέσουν το μεγάλο τεστ για τη Google σε ό,τι αφορά το εάν θα λανσάρει περισσότερες συσκευές και από τις υπόλοιπες εταιρίες.

Εξάλλου, θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και μια δεύτερη φουρνιά προϊόντων Google TV (από τις Vizio, Samsung, LG κλπ.) βασισμένων σε επεξεργαστές ARM (αντί Intel), άρα με σημαντικά μικρότερο κόστος σε σύγκριση με την πρώτη γενιά.

[via GigaOM]

Loading