Πρόταση της Google για εξαγορά της Hulu (;)

Hulu

Μια πολύ σημαντική εξαγορά φαίνεται ότι ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Google, με την ιστοσελίδα AllThingsD να ισχυρίζεται ότι θα καταθέσει πολύ μεγαλύτερη πρόταση για την Hulu από αυτές που έχουν ήδη προσφέρει οι ανταγωνιστές της (Microsoft, Amazon, Yahoo, Dish Network), αλλά ταυτόχρονα θα έχει και μεγαλύτερες απαιτήσεις από την υπηρεσία live streaming video.

Μέσα στη χρονιά που διανύουμε, η Hulu ήρθε σε επαφή με τις παραπάνω εταιρίες, οι οποίες κατέθεσαν προτάσεις μεταξύ $1.5 - $2 δισ. για την εξαγορά της ιστοσελίδας, της συνδρομητικής υπηρεσίας και τα δικαιώματα για αποκλειστικό περιεχόμενο για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ωστόσο, η πρόταση της Google (η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από την εταιρία) απαιτεί μεγαλύτερη πρόσβαση σε αποκλειστικό υλικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να ενισχύσει σημαντικά τόσο την υπηρεσία YouTube, όσο και την παραπαίουσα (προς το παρόν) Google TV. Γι' αυτό, η πρόταση της θα είναι αρκετά υψηλότερη από αυτές των ανταγωνιστών της, αλλά σίγουρα όχι στο μέγεθος της εξαγοράς της Motorola ($12.5 δισ.).

Να σημειώσουμε ότι η υπηρεσία Hulu δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα μας, αλλά μια πιθανή εξαγορά από τη Google, ή κάποια άλλη παγκόσμιου βεληνεκούς εταιρία, ίσως φέρει και σε εμάς μια εξαιρετική υπηρεσία live streaming.

[πηγή AllThingsD]
Loading