Gumroad, o social ανταγωνιστής του eBay από τον 19χρονο developer του Pinterest

Τη δική του εταιρεία αποφάσισε να ξεκινήσει ο Sahil Lavingia, o 19χρονος ταλαντούχος developer που μέχρι πρότινος εργαζόταν για λογαριασμό της Pinterest. Με την ονομασία Gumroad, πρόκειται για μια νέα υπηρεσία που σκοπό έχει να παρέχει έναν εύκολο, γρήγορο και ασφαλή τρόπο αγοραπωλησιών μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Δημιουργώντας λογαριασμό στο Gumroad, οι χρήστες των Facebook και Twitter μπορούν να πουλάνε τα προϊόντα τους στους φίλους/followers τους μέσω ενός link. Ο Seth Goldstein του Turntable.fm περιγράφει την υπηρεσία ως ένα "Paypal για τα social networks".

Και αν αναρωτιέστε γιατί κάποιος να επιλέξει το Gumroad έναντι για παράδειγμα του eBay, ο Lavignia εξηγεί ότι η υπηρεσία του είναι ταχύτερη, απλούστερη και το σημαντικότερο όλων πολύ πιο οικονομική.  Όπως αναφέρει, η Gumroad κρατά προμήθεια $0.25 συν μια επιπλέον χρέωση 5% για κάθε συναλλαγή, ενώ η eBay $0.10-$2 συν 9% επί του συνολικού ποσού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η νέα εταιρεία έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει μέχρι στιγμής επενδυτικά κεφάλαια συνολικού ύψους $8.1 εκατομμυρίων από διάφορους επενδυτές, μεταξύ των οποίων και οι SV Angel, Accel Partners, Lowercase Capital και Mike Abbott. Για να κατανοήσετε καλύτερα τη λειτουργία του Gumroad δείτε το παρακάτω video:

[πηγή mashable]
Loading