Hackers ενεργοποίησαν όλες τις σειρήνες του Dallas μέσω ραδιοφωνικού σήματος

Πιθανότατα θα πήρε κάπου το μάτι σας τις τελευταίες ημέρες ότι μια ομάδα hackers ξεσήκωσε το Dallas στις ΗΠΑ, ενεργοποιώντας τις 156 σειρήνες της πόλης για περίπου 90 λεπτά την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να νομίζουν ότι σύντομα θα ακολουθήσει ακραίο καιρικό φαινόμενο ή...βομβαρδισμός.

Οι περισσότεροι υποθέσαμε εύλογα ότι οι υπαίτιοι κατάφεραν με κάποιον τρόπο να χακάρουν τους υπολογιστές του συστήματος των σειρήνων και πολλά μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ άνοιξαν κουβέντες για παρωχημένα συστήματα ασφαλείας κατηγορώντας τους κρατικούς μηχανισμούς (συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες...).

Τελικά, αποδείχτηκε ότι το κενό ασφαλείας δεν αφορούσε υπολογιστές ή λογισμικό. Η ενεργοποίηση των σειρήνων έγινε εξολοκλήρου μέσω μετάδοσης ραδιοφωνικού σήματος στις κεραίες τους. Ο εκπρόσωπος Τύπου δεν αναφέρθηκε σε τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά διαβεβαίωσε ότι ξεκίνησαν ήδη οι αναβαθμίσεις στα συστήματα των σειρήνων με προσθήκη λογισμικού κρυπτογράφησης για να αποφευχθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

[via]

Loading