Έγινε το μεγάλο βήμα για την καταπολέμηση της φαλάκρας!

hair

Ομάδα ερευνητών από την Columbia ανέπτυξε μια νέα μέθοδο που έρχεται να χαρίσει ελπίδα σε όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα τριχόπτωσης, επιτρέποντας την ανάπτυξη νέων τριχών στο τριχωτό της κεφαλής και όχι εμφυτεύοντας τις ήδη υπάρχουσες από το ένα μέρος του κεφαλιού στο άλλο.

Το αρχικό σχέδιο των επιστημόνων ήταν να πάρουν δείγματα υλικού από τις δερματικές θηλές -τα κύτταρα που σχηματίζουν τη βάση για τους θύλακες της τρίχας- και να το χρησιμοποιήσουν για να καλλιεργήσουν νέα μαλλιά. Η ιδέα αυτή υπάρχει τα τελευταία 40 χρόνια, κάθε φορά όπως τα εν λόγω κύτταρα αντί να βγάζουν νέα μαλλιά μετατρέπονταν σε απλά δερματικά κύτταρα.

Αυτό που έκαναν οι επιστήμονες ήταν να καλλιεργήσουν στο εργαστήριο κύτταρα από επτά δωρητές. Από εκεί εμφυτεύτηκαν στις πλάτες ποντικιών και μέσα σε λίγες μέρες τα μοσχεύματα άρχισαν να παράγουν νέες τρίχες, τα οποία όπως προέκυψε από γενετικούς ελέγχους ήταν ανθρώπινα τριχοθυλάκια και γενετικά παρόμοια με αυτά των δωρητών.

Ωστόσο οι ερευνητές ξεκαθαρίζουν ότι απαιτούνται πολλές ακόμα μελέτες και κλινικές δοκιμές προκειμένου η νέα μέθοδος να εξελιχθεί και να δώσει επιτέλους το πολυπόθητο τέλος στη φαλάκρα.

[via]

 

Loading